Deser Czekoladowy

deser czekoladowy

DESER CZEKOLADOWY

Składniki:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
garść migdałów
4 daktyle lub syrop daktylowy
pół tabliczki gorzkiej czekolady (opcjonalnie: 2 łyżki kakao)
3 łyżki oleju kokosowego lub masła

Przygotowanie:

Migdały i daktyle zalej wodą i odstaw na godzinę.
(Daktyle najlepiej wrzątkiem, a migdały zimną)

Migdały obierz ze skórki i zblenduj wraz z daktylami i kaszą na gładką masę.

W garnuszku rozgrzej tłuszcz i dodaj kawałki czekolady/kakao.
Poczekaj aż się roztopi, pilnując by się nie przypaliła.

Połącz ze zmiksowaną wcześniej masą.

Deser przełóż do pucharków.

Serwuj z wiórkami kokosowymi/ulubionymi owocami/serkiem mascarpone…lub najprościej – posypane kakaem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
1000
wpDiscuz