W porze jesiennej słoty, dbałość o odporność organizmu to temat szczególnie istotny. Jednym z warunków sukcesu jest tu właściwa dieta, na bazie odpowiednio dobranych produktów, gotowanych w sposób stosowny dla danej pory roku. Głównym źródłem wartości odżywczych i energetycznych są oczywiście śniadania. Dzisiejszym przepisem chcielibyśmy dlatego zachęcić do rozsmakowania się w ciepłych, lekkostrawnych i pożywnych potrawach na dobry początek dnia…
KLEIK RYŻOWY NA MLEKU KOKOSOWYM Z GRUSZKAMI
Składniki:
1 puszka mleka kokosowego
1 szklanka wody
3 gruszki
1/2 szklanki ryżu
garstka rodzynek
plasterek świeżego imbiru
Przygotowanie:
Mleko i wodę wlewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu.
Dodajemy pokrojone w kostkę gruszki oraz rodzynki.
Na koniec wrzucamy ryż i plasterek imbiru.
Gotujemy pod przykryciem, do momentu aż ryż rozklei się do postaci puddingu.
Smacznego!
Dodaj komentarz