Kleik Ryżowy na Mleku Kokosowym z Gruszkami

kleik ryżowy

W porze jesiennej słoty, dbałość o odporność organizmu to temat szczególnie istotny. Jednym z warunków sukcesu jest tu właściwa dieta, na bazie odpowiednio dobranych produktów, gotowanych w sposób stosowny dla danej pory roku. Głównym źródłem wartości odżywczych i energetycznych są oczywiście śniadania. Dzisiejszym przepisem chcielibyśmy dlatego zachęcić do rozsmakowania się w ciepłych, lekkostrawnych i pożywnych potrawach na dobry początek dnia…

KLEIK RYŻOWY NA MLEKU KOKOSOWYM Z GRUSZKAMI

Składniki:

1 puszka mleka kokosowego
1 szklanka wody
3 gruszki
1/2 szklanki ryżu
garstka rodzynek
plasterek świeżego imbiru

Przygotowanie:

Mleko i wodę wlewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu.

Dodajemy pokrojone w kostkę gruszki oraz rodzynki.

Na koniec wrzucamy ryż i plasterek imbiru.

Gotujemy pod przykryciem, do momentu aż ryż rozklei się do postaci puddingu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
1000
wpDiscuz