Pasta z Kaszy Jaglanej

pastakanapkowa3

Dla wszystkich podejmujących dietę oczyszczającą po zimie, proponujemy dziś pyszną pastę z kaszy jaglanej. Można ją stosować jako dip do gotowanych warzyw, lub smarowidło do kanapek. Oczywiście z żytnim chlebem na zakwasie…

PASTA Z KASZY JAGLANEJ

Składniki:

250g kaszy jaglanej
100g suszonych pomidorów
2 łyżki oleju z pomidorów
1/2 łyżeczki wędzonej suszonej papryki
chilli i pieprz do smaku
sól do smaku

Przygotowanie:

Kaszę prażymy i gotujemy w 500ml wody.

(Opcjonalnie, możemy ją wypłukać i moczyć, przez minimum godzinę, w zimnej wodzie.)

Po ugotowaniu odstawiamy, aby „doszła”.

Blendujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę.

Smacznego!

Dodaj komentarz

avatar
1000
  Subscribe  
Powiadom o