Sałatka z Czerwonej Kapusty

sałatka z czerwonej kapusty

Składniki:

400g czerwonej kapusty

wrzątek (do zalania kapusty)

1 łyżeczka cukru trzcinowego

sól do smaku

majonez (najlepiej domowej roboty, klasyczny lub wegański przepis)

garść suszonych żurawin (namoczonych w wodzie)

1/2 czerwonego grejpfruta

1 łyżka pestek słonecznika (uprażonych)

1 granat

 

 

Przygotowanie:

Do wrzątku dodać cukier, włożyć poszatkowaną kapustę, gotować 3 minuty, odcedzić, ostudzić.

Zalać ostudzoną kapustę majonezem, dodać żurawiny (zalane uprzednio i moczone we wrzątku, do miękkości), kawałki obranego grejpfruta, pestki słonecznika (uprażone na suchej patelni z odrobina soli).

Posypać kulkami z granata.

 

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
1000
wpDiscuz