17 września 2016

Tabela Produktów

Ziemia

Metal

Woda

Drewno

Ogień

 

 

 

Ziemia

Gorące Przyprawy i zioła:
koper włoski, cynamon
CiepłeZboże:
słodki ryż, sago

Warzywa:
dynia hokkaido, fenkuł, kasztany, słodkie ziemniaki (pataty), smażona/duszona cebula

Owoce:
brzoskwinie, morele, rodzynki, czereśnie, czerwone winogrona

Oleje i tłuszcze:
z pestek dyni, rzepakowy, z orzechów włoskich, masło klarowane (ghee)

Przyprawy:
cynamon, kminek, wanilia

Orzechy:
kokosowe (wiórki, mleko), piniowe, włoskie, pistacje

Napoje:
likier, porto, słodkie wino, miód pitny
NeutralneZboża i rośliny strączkowe:
kasza jaglana, kaszka kukurydziana

Warzywa:
ziemniaki, buraki, dynia, fasolka szparagowa, groszek zielony, kalarepa, kapusta biała, czerwona, włoska, marchewka, korzeń pietruszki

Owoce:
daktyle suszone, figi, śliwki suszone, papaja, melon miodowy, ananas

Grzyby:
boczniak, grzyby leśne, shitake

Orzechy i nasiona:
nasiona dyni, orzechy laskowe, migdały, orzechy pistacjowe, sezam, słonecznik, orzechy ziemne

Oleje i tłuszcze:
olej z orzechów ziemnych, olej słonecznikowy, masło

Przyprawy:
szafran, wanilia

Nabiał:
masło, mleko krowie, twaróg (nie kwaśny), jajka, tłusty ser, słodka śmietanka, jajka, krowie mleko

Mięso:
wołowina, cielęcina

Inne:
cukier trzcinowy, melasa, miód, marcepan

Napoje:
piwa słodowe, rumianek, znamiona kukurydzy, lukrecja
ChłodneZboża:
jęczmień, chleb na drożdżach

Warzywa:
brokuły, boćwina, cukinia, kalafior, , kapusta pekińska, bakłażan, pieczarki, papryka, seler, szparagi, szpinak, awokado

Owoce:
banany, gruszki, słodkie jabłka, zielone winogrona

Inne:
mleko sojowe, tofu, biały cukier, skrobia kuzu

Nabiał:
słodka śmietanka

Oleje:
olej lniany, sezamowy, słonecznikowy, oliwa z oliwek, olej z kiełków pszenicy

Świeże przyprawy i zioła:
estragon

Orzechy:
orzechy nerkowca

Napoje:
sok z gruszek i słodkich jabłek
ZimneWarzywa:
ogórek, szparagi, awokado

Napoje:
mleko sojowe

Metal

Gorące Przyprawy i zioła:
koper włoski, cynamon
CiepłeZboże:
słodki ryż, sago

Warzywa:
dynia hokkaido, fenkuł, kasztany, słodkie ziemniaki (pataty), smażona/duszona cebula

Owoce:
brzoskwinie, morele, rodzynki, czereśnie, czerwone winogrona

Oleje i tłuszcze:
z pestek dyni, rzepakowy, z orzechów włoskich, masło klarowane (ghee)

Przyprawy:
cynamon, kminek, wanilia

Orzechy:
kokosowe (wiórki, mleko), piniowe, włoskie, pistacje

Napoje:
likier, porto, słodkie wino, miód pitny
NeutralneZboża i rośliny strączkowe:
kasza jaglana, kaszka kukurydziana

Warzywa:
ziemniaki, buraki, dynia, fasolka szparagowa, groszek zielony, kalarepa, kapusta biała, czerwona, włoska, marchewka, korzeń pietruszki

Owoce:
daktyle suszone, figi, śliwki suszone, papaja, melon miodowy, ananas

Grzyby:
boczniak, grzyby leśne, shitake

Orzechy i nasiona:
nasiona dyni, orzechy laskowe, migdały, orzechy pistacjowe, sezam, słonecznik, orzechy ziemne

Oleje i tłuszcze:
olej z orzechów ziemnych, olej słonecznikowy, masło

Przyprawy:
szafran, wanilia

Nabiał:
masło, mleko krowie, twaróg (nie kwaśny), jajka, tłusty ser, słodka śmietanka, jajka, krowie mleko

Mięso:
wołowina, cielęcina

Inne:
cukier trzcinowy, melasa, miód, marcepan

Napoje:
piwa słodowe, rumianek, znamiona kukurydzy, lukrecja
ChłodneZboża:
jęczmień, chleb na drożdżach

Warzywa:
brokuły, boćwina, cukinia, kalafior, , kapusta pekińska, bakłażan, pieczarki, papryka, seler, szparagi, szpinak, awokado

Owoce:
banany, gruszki, słodkie jabłka, zielone winogrona

Inne:
mleko sojowe, tofu, biały cukier, skrobia kuzu

Nabiał:
słodka śmietanka

Oleje:
olej lniany, sezamowy, słonecznikowy, oliwa z oliwek, olej z kiełków pszenicy

Świeże przyprawy i zioła:
estragon

Orzechy:
orzechy nerkowca

Napoje:
sok z gruszek i słodkich jabłek
ZimneWarzywa:
ogórek, szparagi, awokado

Napoje:
mleko sojowe

Woda

Gorące Przyprawy i zioła:
koper włoski, cynamon
CiepłeZboże:
słodki ryż, sago

Warzywa:
dynia hokkaido, fenkuł, kasztany, słodkie ziemniaki (pataty), smażona/duszona cebula

Owoce:
brzoskwinie, morele, rodzynki, czereśnie, czerwone winogrona

Oleje i tłuszcze:
z pestek dyni, rzepakowy, z orzechów włoskich, masło klarowane (ghee)

Przyprawy:
cynamon, kminek, wanilia

Orzechy:
kokosowe (wiórki, mleko), piniowe, włoskie, pistacje

Napoje:
likier, porto, słodkie wino, miód pitny
NeutralneZboża i rośliny strączkowe:
kasza jaglana, kaszka kukurydziana

Warzywa:
ziemniaki, buraki, dynia, fasolka szparagowa, groszek zielony, kalarepa, kapusta biała, czerwona, włoska, marchewka, korzeń pietruszki

Owoce:
daktyle suszone, figi, śliwki suszone, papaja, melon miodowy, ananas

Grzyby:
boczniak, grzyby leśne, shitake

Orzechy i nasiona:
nasiona dyni, orzechy laskowe, migdały, orzechy pistacjowe, sezam, słonecznik, orzechy ziemne

Oleje i tłuszcze:
olej z orzechów ziemnych, olej słonecznikowy, masło

Przyprawy:
szafran, wanilia

Nabiał:
masło, mleko krowie, twaróg (nie kwaśny), jajka, tłusty ser, słodka śmietanka, jajka, krowie mleko

Mięso:
wołowina, cielęcina

Inne:
cukier trzcinowy, melasa, miód, marcepan

Napoje:
piwa słodowe, rumianek, znamiona kukurydzy, lukrecja
ChłodneZboża:
jęczmień, chleb na drożdżach

Warzywa:
brokuły, boćwina, cukinia, kalafior, , kapusta pekińska, bakłażan, pieczarki, papryka, seler, szparagi, szpinak, awokado

Owoce:
banany, gruszki, słodkie jabłka, zielone winogrona

Inne:
mleko sojowe, tofu, biały cukier, skrobia kuzu

Nabiał:
słodka śmietanka

Oleje:
olej lniany, sezamowy, słonecznikowy, oliwa z oliwek, olej z kiełków pszenicy

Świeże przyprawy i zioła:
estragon

Orzechy:
orzechy nerkowca

Napoje:
sok z gruszek i słodkich jabłek
ZimneWarzywa:
ogórek, szparagi, awokado

Napoje:
mleko sojowe

Drewno

Gorące Przyprawy i zioła:
koper włoski, cynamon
CiepłeZboże:
słodki ryż, sago

Warzywa:
dynia hokkaido, fenkuł, kasztany, słodkie ziemniaki (pataty), smażona/duszona cebula

Owoce:
brzoskwinie, morele, rodzynki, czereśnie, czerwone winogrona

Oleje i tłuszcze:
z pestek dyni, rzepakowy, z orzechów włoskich, masło klarowane (ghee)

Przyprawy:
cynamon, kminek, wanilia

Orzechy:
kokosowe (wiórki, mleko), piniowe, włoskie, pistacje

Napoje:
likier, porto, słodkie wino, miód pitny
NeutralneZboża i rośliny strączkowe:
kasza jaglana, kaszka kukurydziana

Warzywa:
ziemniaki, buraki, dynia, fasolka szparagowa, groszek zielony, kalarepa, kapusta biała, czerwona, włoska, marchewka, korzeń pietruszki

Owoce:
daktyle suszone, figi, śliwki suszone, papaja, melon miodowy, ananas

Grzyby:
boczniak, grzyby leśne, shitake

Orzechy i nasiona:
nasiona dyni, orzechy laskowe, migdały, orzechy pistacjowe, sezam, słonecznik, orzechy ziemne

Oleje i tłuszcze:
olej z orzechów ziemnych, olej słonecznikowy, masło

Przyprawy:
szafran, wanilia

Nabiał:
masło, mleko krowie, twaróg (nie kwaśny), jajka, tłusty ser, słodka śmietanka, jajka, krowie mleko

Mięso:
wołowina, cielęcina

Inne:
cukier trzcinowy, melasa, miód, marcepan

Napoje:
piwa słodowe, rumianek, znamiona kukurydzy, lukrecja
ChłodneZboża:
jęczmień, chleb na drożdżach

Warzywa:
brokuły, boćwina, cukinia, kalafior, , kapusta pekińska, bakłażan, pieczarki, papryka, seler, szparagi, szpinak, awokado

Owoce:
banany, gruszki, słodkie jabłka, zielone winogrona

Inne:
mleko sojowe, tofu, biały cukier, skrobia kuzu

Nabiał:
słodka śmietanka

Oleje:
olej lniany, sezamowy, słonecznikowy, oliwa z oliwek, olej z kiełków pszenicy

Świeże przyprawy i zioła:
estragon

Orzechy:
orzechy nerkowca

Napoje:
sok z gruszek i słodkich jabłek
ZimneWarzywa:
ogórek, szparagi, awokado

Napoje:
mleko sojowe

Ogień

Gorące Przyprawy i zioła:
koper włoski, cynamon
CiepłeZboże:
słodki ryż, sago

Warzywa:
dynia hokkaido, fenkuł, kasztany, słodkie ziemniaki (pataty), smażona/duszona cebula

Owoce:
brzoskwinie, morele, rodzynki, czereśnie, czerwone winogrona

Oleje i tłuszcze:
z pestek dyni, rzepakowy, z orzechów włoskich, masło klarowane (ghee)

Przyprawy:
cynamon, kminek, wanilia

Orzechy:
kokosowe (wiórki, mleko), piniowe, włoskie, pistacje

Napoje:
likier, porto, słodkie wino, miód pitny
NeutralneZboża i rośliny strączkowe:
kasza jaglana, kaszka kukurydziana

Warzywa:
ziemniaki, buraki, dynia, fasolka szparagowa, groszek zielony, kalarepa, kapusta biała, czerwona, włoska, marchewka, korzeń pietruszki

Owoce:
daktyle suszone, figi, śliwki suszone, papaja, melon miodowy, ananas

Grzyby:
boczniak, grzyby leśne, shitake

Orzechy i nasiona:
nasiona dyni, orzechy laskowe, migdały, orzechy pistacjowe, sezam, słonecznik, orzechy ziemne

Oleje i tłuszcze:
olej z orzechów ziemnych, olej słonecznikowy, masło

Przyprawy:
szafran, wanilia

Nabiał:
masło, mleko krowie, twaróg (nie kwaśny), jajka, tłusty ser, słodka śmietanka, jajka, krowie mleko

Mięso:
wołowina, cielęcina

Inne:
cukier trzcinowy, melasa, miód, marcepan

Napoje:
piwa słodowe, rumianek, znamiona kukurydzy, lukrecja
ChłodneZboża:
jęczmień, chleb na drożdżach

Warzywa:
brokuły, boćwina, cukinia, kalafior, , kapusta pekińska, bakłażan, pieczarki, papryka, seler, szparagi, szpinak, awokado

Owoce:
banany, gruszki, słodkie jabłka, zielone winogrona

Inne:
mleko sojowe, tofu, biały cukier, skrobia kuzu

Nabiał:
słodka śmietanka

Oleje:
olej lniany, sezamowy, słonecznikowy, oliwa z oliwek, olej z kiełków pszenicy

Świeże przyprawy i zioła:
estragon

Orzechy:
orzechy nerkowca

Napoje:
sok z gruszek i słodkich jabłek
ZimneWarzywa:
ogórek, szparagi, awokado

Napoje:
mleko sojowe