Zupa Pomidorowa z Kaszą Jaglaną i Awokado

pomidorowy-krem-800x1197

 

ZUPA POMIDOROWA Z KASZĄ JAGLANĄ I AWOKADO

Składniki:

3 pomidory
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka wody lub dowolnego wywaru
1 szklanka przecieru pomidorowego (lub więcej, wedle gustu)
oliwa do smażenia lub olej kokosowy
1 czerwona cebula
skórka z 1/2 cytryny (opcjonalnie)
1 ząbek czosnki (opcjonalnie)
sól morska do smaku (algi)
mała szczypta curry
szczypta utartego majeranku
1 awokado

Przygotowanie:

Do gorącego garnka wlewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Następnie dodajemy curry oraz pomidory, a po kilku minutach gotowania – majeranek, gorącą wodę lub wywar, przecier i ugotowaną kaszę jaglaną oraz skórkę z cytryny. Gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu, po czym miksujemy na gładki krem.

Serwujemy z pokrojonym w kostkę awokado, skropione oliwą z oliwek lub tłoczonym na zimno olejem z ostropestu.

(Opcjonalnie, można podać zupę z fasolą mung. Wykazuje ona silne działanie oczyszczające i odtruwające krew, co doadtkowo wspiera detox.)

Smacznego!

Dodaj komentarz

avatar
1000
  Subscribe  
Powiadom o