Zupa Szpinakowa z Łososiem

Astaksantyna, witaminy, minerały, kwasy omega, a do tego wyjątkowy smak. Dziś gotujemy łososia!

ZUPA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEMKremowa-zupa-szpinakowa

Składniki:

300g łososia
400g szpinaku (rozdrobnionego)
5 marchewek
1 pietruszka
kawałek selera i pora
ziele angielskie
liść laurowy
sół i pieprz
czosnek
1 puszka mleka kokosowego

Przygotowanie:

Wlać do garnka około 4litry wody, zagotować, po czym wrzucić pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler, szpinak oraz łososia – w całości.

Po 15 minutach wyjąć łososia, oddzielić od skóry i rozdrobnionego odłożyć na bok. Skórę włożyć z powrotem do garnka.

Dodać por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i czosnek (wedle uznania).

Na koniec przyprawić solą, wrzucić łososia, wlać mleko i podawać z natką pietruszki lub świeżą kolendrą. Opcjonalnie można też serwować z makaronem sojowym/ryżowym, albo kaszą bulgur.

Smacznego!

Dodaj komentarz

avatar
1000
  Subscribe  
Powiadom o